Συνέργειες πολιτισμού
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πρόσκληση σημαντικών ελλήνων και ξένων συγγραφέων, στην ενεργή συμμετοχή όλης της γκάμας των επαγγελματιών του βιβλίου καθώς και στις συνέργειες με τους πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς της πόλης που θα συμβάλλουν δημιουργικά σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, με επίκεντρο το βιβλίο: εκδηλώσεις θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής, εικαστικών κ.ά. θα πλαισιώσουν το πολιτιστικό πρόγραμμα με παράλληλα δρώμενα σε όλη την πόλη ανοίγοντας το διάλογο του βιβλίου με τις άλλες τέχνες.
Συγκεκριμένα το ΥΠΑΙΘΠΑ απεύθυνε πρόσκληση συνεργασίας και προετοιμάζει πολιτιστικές εκδηλώσεις με 18 φορείς πολιτισμού όπως για παράδειγμα το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα και το Κρατικό Ωδείο, καθώς και τα μουσεία της πόλης: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Φωτογραφίας, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών κ.ά.
Θα συμμετάσχουν επίσης μεταξύ άλλων με περίπτερο για να εκθέσουν τις ξεχωριστές εκδόσεις τους το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς κ.ά.
(το πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα)