Τέσσερις ημέρες για ν’ ανακαλύψετε τη Θεσσαλονίκη
Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της ιστορίας και του πολιτισμού, το σταυροδρόμι των Βαλκανίων, η σημερινή ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, το σημείο-επίκεντρο των σύγχρονων τεχνών.
Πρόκειται για μια πόλη που σφραγίζει το παρελθόν και το παρόν σε όλες τις εκφάνσεις της: η αστική της ταυτότητα, οι αντιφάσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων της, το νεανικό σφρίγος που διαχέεται από τη συμβίωση με τους χιλιάδες φοιτητές της, ο μύθος της «μεγάλης φτωχομάνας» που έχει εξελιχθεί σε κοσμοπολίτικη παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Ελλάδας.
Η πόλη προσφέρεται για πολλές και διαφορετικές βόλτες στους δρόμους και τις γειτονιές, στα μνημεία (από τα αρχαία και ρωμαϊκά χρόνια έως τα βυζαντινά και τα νεότερα), στην προκυμαία με τον Λευκό Πύργο, στα στέκια της γαστριμαργίας και του γλεντιού. Είναι ακόμη ο «κόμβος» για κάθε ταξιδιώτη που θέλει να γνωρίσει τη μαγευτική Χαλκιδική, να επισκεφθεί το Άγιον Όρος, ν’ ανακαλύψει τις φυσικές ομορφιές της Μακεδονίας.
Η Θεσσαλονίκη φημίζεται επίσης ως φιλόξενη πόλη σε εκθεσιακά γεγονότα. Και η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) είναι, εδώ και 10 χρόνια, μια καθιερωμένη πραγματικότητα για τους κατοίκους της αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες της, Έλληνες και ξένους βιβλιόφιλους και επαγγελματίες του εκδοτικού κόσμου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
Στην αυτή τη σελίδα θα βρείτε επίσης τις εξής πληροφορίες:
Χρήσιμες Πληροφορίες για πολίτες αλλά και επισκέπτες της πόλης της Θεσσαλονίκης
Από και Προς την πόλη της Θεσσαλονίκης
Διαμονή στην πόλη της Θεσσαλονίκης